In de buurt van het dorpje San Venanzo in het hart van Umbrië ligt Fattoria di Monticello, omgeven door groene glooiende heuvels. De familie Scassini startte in 1948 met landbouw en veeteelt, maar breidde zijn activiteiten in de loop der jaren uit met olijf- en wijngaarden.
Fattoria di Monticello werkt op een duurzame manier met een groot hart voor de natuur. Om kwalitatief hoogstaande, maar ook gezonde druiven te produceren, gebruiken ze verschillende technieken. Pesticiden worden tot een minimum herleid, zeker naarmate de oogst nadert. Tussen de wijngaarden staan peulvruchten aangeplant, die de grond verrijken. Bovendien kweekt de familie Scassini ook een speciaal soort witte runderen, typisch voor de regio. De mest daarvan wordt gebruikt om de bodem te verbeteren.
Fattoria di Monticello ontvangt sinds 2017 ook gasten in hun agriturismo en restaurant. De kamers zijn gloednieuw en het landgoed heeft een prachtig zicht op de Umbrische heuvels.
Wijnen: Umbria IGT
Rode druivensoorten: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Pinot Nero en Merlot
Witte druivensoorten: Chardonnay, Viognier, Pinot Grigio, Grechetto
Vakantie in Umbrië: Agriturismo met gastenkamers en restaurant