Snelle feestelijke gerechten
Feestelijke gerechten creëren zonder al te veel werk?
Ontdek de vele delicatessen met truffel: tapenade, olijfolie met zwarte truffel, ...
Bekijk hier onze supersnelle feestmenu: simpel om te maken, heerlijk om van te genieten!
Antipasti: crostini misti
Grill enkele sneetjes ciabatta en beleg rijkelijk met salsa bianca al tartufo (witte truffel), salsa di fegatini (kippenlevertjes) en funghetto (paddenstoelenmengeling).
Uiteraard kan dit ook met pesto of andere tapenades.
Wijntip: Spumante
Primo: strangozzi al tartufo
Kook de strangozzi al dente in ca. 15 minuten. Giet af en voeg per 250 gram 1 potje salsa tartufata toe. Niet meer opnieuw verwarmen. Werk af met extra vergine olijfolie.
Wijntip: Terre di Giano
Secondo: tagliata di manzo
Grill een dik stuk biefstuk, entrecôte of tournedos saignant, snijd in fijne reepjes en serveer op een bedje van rucola. Giet er rijkelijk extra vergine olijfolie en aceto balsamico over en werk af met Parmigiano schilfers.
Wijntip: Montefalco Rosso Le Grazie Mongalli
Dolce: Italiaanse koekjes met dessertwijn
Lekkere Tozzetti met hazelnoten of chocolade, heerlijk bij een glaasje dessertwijn!